3D print materialen

3D print materialen

Er zijn tal van materialen beschikbaar voor 3D printen, elk met unieke eigenschappen die ze geschikt maken voor verschillende toepassingen. 3D Fabriek biedt een breed scala aan 3D print materialen, waaronder PA11 Nylon, PA12 (PA2200), Carbon LW en TPU Rubber-Like, waardoor je kunt kiezen welk materiaal het beste past bij jouw project.

PA11 Nylon is een hoogwaardig en sterk materiaal dat geschikt is voor gebruik in de voedselindustrie en verschillende medische toepassingen. PA12 (PA2200) is een materiaal dat veel gebruikt wordt in de automotive industrie vanwege zijn sterkte en duurzaamheid. Carbon LW is een zeer stijf materiaal dat een uitstekende vervanger is voor aluminium en geschikt is voor toepassingen waarbij stijfheid en kracht belangrijk zijn. TPU Rubber-Like (TPU 1301) is een flexibel materiaal dat zich goed leent voor het printen van onderdelen die beweging moeten kunnen maken, zoals afdichtingen, wielen of sportzolen.

Bij het bestellen van jouw 3D-print bij 3D Fabriek is het belangrijk om te weten dat de levertijd per materiaalsoort kan verschillen. Afhankelijk van het gekozen materiaal en de complexiteit van het ontwerp, kan het proces meer tijd in beslag nemen. Maar met een breed scala aan materialen om uit te kiezen, is er altijd een optie die past bij jouw specifieke behoeften.

PA11GF Black

PA11GF Black is een opvallend 3D-printmateriaal dat bekend staat als de “terminator” onder de 3D-printmaterialen. Het is buitengewoon sterk, slijtvast en stijf, waardoor het ideaal is voor toepassingen die robuustheid vereisen. Als je een 3D-print wilt laten maken met dit materiaal, is het belangrijk om rekening te houden met een levertijd van 10 werkdagen. Hoewel de levertijd iets langer is, biedt PA11GF Black indrukwekkende mechanische eigenschappen die de duurzaamheid van je prints garanderen. Of je nu een functioneel prototype of een stevig onderdeel nodig hebt, dit materiaal levert uitstekende prestaties. Vertrouw op de kracht van PA11GF Black om jouw 3D-printprojecten naar een hoger niveau te tillen.

PA11 Nylon

PA11 Nylon is een populair 3D-printmateriaal vanwege zijn uitzonderlijke eigenschappen, zoals hoge sterkte en flexibiliteit. Bovendien heeft het een lage wrijvingscoëfficiënt en is het zeer slijtvast, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar duurzaamheid een vereiste is. Dankzij deze eigenschappen is PA11 Nylon een uitstekende keuze voor het printen van onderdelen voor verschillende toepassingen, zoals auto’s, vliegtuigen en medische apparatuur.

Naast deze toepassingen kan het ook worden gebruikt voor andere industriële toepassingen, zoals het printen van gereedschap en prototypes. Bovendien is PA11 Nylon milieuvriendelijk en kan het worden gerecycled, waardoor het een duurzame keuze is. Met zijn brede toepassingsmogelijkheden en unieke eigenschappen is PA11 Nylon een van de meest veelzijdige materialen voor industrieel 3D printen.

PA12 (PA2200)

Een van de belangrijkste voordelen van PA12 (ook bekend als PA2200) is de hoge sterkte-gewichtsverhouding, wat het ideaal maakt voor toepassingen waarbij lichtgewicht en duurzaamheid cruciaal zijn. Bovendien is het bestand tegen slijtage en impact, waardoor het perfect is voor toepassingen waarbij onderdelen vaak worden blootgesteld aan stress.

Vanwege zijn weerstand tegen hoge temperaturen en chemicaliën, wordt PA12 vaak gebruikt in omgevingen waar extreme omstandigheden heersen, zoals de lucht- en ruimtevaart- en medische sector. Het materiaal wordt ook gebruikt in de industriële sector voor het vervaardigen van prototypen, functionele onderdelen en gereedschappen.

Daarnaast is PA12 gemakkelijk te bewerken en af te werken, waardoor het geschikt is voor het produceren van complexe geometrieën en gedetailleerde onderdelen. Het is daarom een populaire keuze onder ontwerpers en ingenieurs die 3D-printing gebruiken als een snelle en kosteneffectieve methode voor het vervaardigen van onderdelen.

Met al deze voordelen is het geen verrassing dat PA12 een van de meest gebruikte materialen is voor een 3D print opdracht en dat het blijft groeien in populariteit als een betrouwbare en veelzijdige oplossing voor verschillende industrieën.

Carbon LW – Innovatief 3D print materiaal

Carbon LW is een innovatief 3D-printmateriaal, dat gemaakt is van koolstofvezel. Dit materiaal staat bekend om zijn uitstekende sterkte en stijfheid, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarbij een combinatie van lichtgewicht en duurzaamheid vereist is. Met name in de lucht- en ruimtevaartindustrie wordt Carbon LW veel gebruikt, vanwege de hoge eisen die gesteld worden aan de materialen die in deze sector worden gebruikt.

Een ander groot voordeel van Carbon LW is de weerstand tegen hoge temperaturen en chemische stoffen. Hierdoor is het materiaal uitermate geschikt voor de productie van onderdelen die aan deze omstandigheden worden blootgesteld, zoals motoronderdelen en turbines. Bovendien is Carbon LW een zeer veelzijdig materiaal, dat zich leent voor verschillende productieprocessen en 3D-printtechnologieën.

Kortom, Carbon LW is een hoogwaardig materiaal dat voldoet aan de strenge eisen van de moderne industrieën. Het biedt de perfecte combinatie van lichtgewicht, sterkte, duurzaamheid en weerstand tegen extreme omstandigheden, en is daarom de ideale keuze voor veeleisende toepassingen in de lucht- en ruimtevaart, medische technologie en andere geavanceerde sectoren.

TPU Rubber-like

TPU Rubber-like (TPU 1301) is een zeer flexibel 3D print materiaal dat ideaal is voor het maken van elastische onderdelen en prototypes. Het heeft een uitstekende weerstand tegen slijtage, scheuren en schokken, waardoor het geschikt is voor industriële toepassingen. Dit materiaal heeft ook de milieuvriendelijke eigenschap dat het biologisch afbreekbaar is, waardoor het een duurzame keuze is voor 3D-printen.

Dit materiaal kan worden gebruikt om diverse producten te printen, zoals telefoonhoesjes, schokabsorberende onderdelen en zelfs sportartikelen zoals beschermende gear. Het heeft ook een gladde textuur en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor het gemakkelijk is om een ontwerp te creëren dat past bij de specifieke behoeften van de gebruiker.

Naast de bovengenoemde voordelen is TPU Rubber-like ook zeer gemakkelijk te printen. Het heeft geen speciale instellingen of apparatuur nodig, wat het een veelzijdig materiaal maakt dat door zowel professionals als hobbyisten kan worden gebruikt. Dankzij de duurzaamheid en flexibiliteit is TPU Rubber-like een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en milieuvriendelijke oplossing voor hun 3D-printbehoeften.

Meer weten over 3D print materialen?

Ben je geïnteresseerd in de diverse materialen die gebruikt worden bij het 3D printen? Neem dan gerust contact op met een van de specialisten van 3D Fabriek. Zij kunnen je uitgebreid informeren over de eigenschappen en toepassingen van materialen zoals PA11 Nylon, PA12 (PA2200), TPU Rubber-like en vele andere materialen. Daarnaast kunnen zij je ook adviseren welk materiaal het meest geschikt is voor jouw specifieke 3D print opdracht.

Bij 3D Fabriek wordt enkel gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en de meest innovatieve 3D printers om jouw 3D print op maat te produceren. Of je nu een prototype, gereedschap of eindproduct wilt laten printen, de 3D print specialisten van 3D Fabriek staan voor je klaar om je te helpen en te adviseren.

3D-print prijsaanvraag