3D printen bouwsector

3D printen bouwsector

Zelfs in de bouwsector is de belangstelling voor het 3D printen fors aan het toenemen. Niet alleen voor het 3D printen van maquettes en prototypen, maar ook voor het printen van onderdelen op maat. Het printen van 3D modellen voor de bouw heeft tal van voordelen. Een van de belangrijkste voordelen van 3D printen in de bouwsector is de snelheid. Als u in het bezit bent van een digitale 3D tekening, dan kunt u in no-time het 3D model uit laten printen. Een ander voordeel is dat u geen dure hardware hoeft aan te schaffen en u profiteert van onze expertise. Als u zelf een 3D printer aanschaft, dan is deze bij lange na niet zo goed als de printers waar wij mee werken (EOS P396 3D printer). Daarnaast beschikt u waarschijnlijk zelf niet over de kennis en know-how op het gebied van 3D printen. Als een 3D print voor de bouw niet gelijk naar wens is. Dan kunt u digitaal een wijziging aanbrengen in uw 3D model. Het bestand stuurt u naar ons door en u heeft snel uw aangepaste 3D object in huis. Tal van voordelen waarvan u kunt profiteren in de bouwsector.

Hoe werkt 3D Fabriek?

Als u gebruik wilt maken van onze 3D print service voor de bouw om tijd en kosten te besparen, dan werken wij als volgt: Als u een digitaal 3D model heeft, dan kunt u dat naar ons doorsturen en vervolgens sturen wij u een offerte door. Bij akkoord gaan we gelijk aan de slag, we printen uw 3D model voor de bouw uit en sturen het vervolgens naar u op. Het is mogelijk om complexe vormen te 3D printen op maat voor een aanvaardbare kostprijs. Het is wel handig om te weten dat wij voornamelijk werken met STL-bestanden. Deze 3D bestanden kunt u maken met behulp van open source programma’s als Blender of Google SketchUp. Voor deze programma’s hoeft u dus geen dure licentiekosten te betalen. Als u moeite heeft met het doorsturen of comprimeren van uw bestanden voor een 3D print in de bouwsector, laat het ons weten. Wij helpen u uiteraard graag zodat u snel uw 3D print in bezit hebt voor uw bouwproject.

Wat kost 3D printen in de bouwsector?

Wilt u weten wat de kosten zijn voor uw 3D print voor de bouw? Dat is volledig afhankelijk van het model en het volume. Stel dat u meerdere onderdelen wilt laten 3D printen, dan hanteren wij een methode om de kosten van het 3D printen laag te houden. Deze methode staat bekend als ‘nestling’. De overtollige ruimte wordt ingevuld met andere 3d modellen, hier worden geen extra kosten voor in rekening gebracht. U kunt hier meer over lezen op onze nestling-pagina. Als u snel een prijs wilt weten voor uw gewenste 3D prototype, maak dan gebruik van onze 3D-Print prijsaanvraag. Slechts een kwestie van het invullen van een webformulier en het uploaden van uw 3D bestand (in STL-formaat). Als u tegen problemen aanloopt, neem dan gerust (telefonisch) contact met ons op. Wij helpen u graag met uw 3D print voor de bouwsector.

3D-print prijsaanvraag