PA12 - PA2200

Wat is PA12 Nylon?

PA12 Nylon, ook wel bekend als polyamide 12, is een veelgebruikt thermoplastisch polymeer dat vaak wordt ingezet als 3D-printmateriaal. Het materiaal geniet grote populariteit vanwege zijn uitstekende eigenschappen en veelzijdigheid. PA12 biedt een combinatie van hoge sterkte, taaiheid en flexibiliteit, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen. Bovendien vertoont het materiaal goede chemische bestendigheid en heeft het een laag vochtopnamepercentage, wat resulteert in dimensioneel stabiele prints.

Dankzij deze gunstige eigenschappen wordt PA12 veelvuldig gebruikt in uiteenlopende sectoren, waaronder de automotive-, lucht- en ruimtevaartindustrie, en medische toepassingen. Het betrouwbare mechanische gedrag van PA12 stelt het in staat om hoogwaardige functionele onderdelen te produceren.

Bij onze 3D-printservice bieden we de mogelijkheid om gebruik te maken van PA12 Nylon als materiaal voor jouw project. Met onze geavanceerde 3D-printtechnologie en expertise kunnen we hoogwaardige prints van PA12 realiseren die voldoen aan jouw specifieke eisen en verwachtingen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe onze professionele 3D-printservice jou kan helpen bij het verwezenlijken van jouw ideeën met behulp van PA12.

De belangrijkste eigenschappen van PA12 Nylon

De eigenschappen van PA12 maken het een uitstekende keuze voor diverse 3D-printtoepassingen. Dit materiaal, dat beschikbaar is in onze professionele 3D-printservice, biedt een indrukwekkende combinatie van eigenschappen. PA12 staat bekend om zijn hoge sterkte, waardoor het bestand is tegen zware belastingen en spanningen. Daarnaast is het taai en kan het goed omgaan met impact en breuk.

Een ander voordeel van PA12 is de goede chemische bestendigheid. Het materiaal is bestand tegen verschillende chemicaliën, oliën en oplosmiddelen, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen. Daarnaast heeft PA12 een lage vochtabsorptie, wat resulteert in dimensioneel stabiele prints met hoge nauwkeurigheid en consistentie. Bovendien kan PA12 hoge temperaturen weerstaan, waardoor het zijn mechanische eigenschappen behoudt onder thermische belasting.

Bij ons 3D-printbedrijf bieden we een snelle levering van PA12-prints. Standaard leveren we binnen 7 werkdagen, maar als je de 3D-prints sneller nodig hebt, kun je kiezen voor Express verzending, waarbij het slechts 3-4 werkdagen duurt. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om het PA12-model in verschillende kleuren te impregneren, zoals zwart, blauw, sky-blauw, rood, geel, groen en oranje. Bij het gebruik van PA12 als 3D-printmateriaal is het belangrijk om rekening te houden met een minimum wanddikte van 1 millimeter. Ons deskundige team staat klaar om je te ondersteunen bij het realiseren van hoogwaardige 3D-prints met PA12.

De voordelen van het 3D print materiaal: PA12

In onze 3D-printshop bieden we de voordelen van PA12 Nylon, die het onderscheiden van andere 3D-printmaterialen. Dit materiaal heeft verschillende sterke punten die het aantrekkelijk maken voor diverse toepassingen.

Een belangrijk voordeel van PA12 is de hogere stijfheid. Hierdoor zijn geprinte objecten beter bestand tegen vervorming, waardoor ze hun vorm en structuur behouden. Dit resulteert in nauwkeurige en consistente prints met verbeterde dimensionele stabiliteit.

PA12 biedt ook een hogere hittebestendigheid, waardoor het materiaal beter presteert bij hogere temperaturen zonder dat de mechanische eigenschappen in gevaar komen. Dit opent de deur naar toepassingen waarbij warmtebelasting een rol speelt, zoals functionele onderdelen in machines of automotive componenten.

Een ander voordeel van PA12 is de bredere chemische bestendigheid. Het materiaal is beter bestand tegen verschillende chemicaliën en oplosmiddelen, waardoor het geschikt is voor toepassingen in uiteenlopende industrieën waar contact met chemische stoffen onvermijdelijk is.

Dankzij deze voordelen is PA12 Nylon een uitstekende keuze voor veeleisende 3D-printtoepassingen waar betrouwbaarheid, precisie en prestaties van cruciaal belang zijn. Bij onze 3D-printshop staan we klaar om hoogwaardige prints met PA12 te leveren, zodat je kunt profiteren van deze voordelen voor jouw specifieke project. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe ons team van experts je kan helpen bij het realiseren van je 3D-printdoelen met PA12.

Meer weten over de specificaties of heb je behoefte aan praktische informatie? Dat kun je vinden op de PA12 (PA2200) pagina van Parts on Demand.

3D-print prijsaanvraag