TPU 3D Printing

TPU 3D Printing: Wat is TPU Rubber-like?

TPU Rubber-like, ook bekend als TPU 1301, is een thermoplastisch polyurethaan dat bekend staat om zijn rubberachtige eigenschappen. Dit materiaal is populair in 3D-printservices vanwege zijn flexibiliteit, elasticiteit en taaiheid. TPU 1301 is speciaal ontwikkeld om op rubber te lijken, waardoor het perfect is voor toepassingen waarbij een zacht en buigzaam materiaal nodig is.

TPU 3D printing is een printtechniek die vaak wordt gebruikt voor het maken van functionele prototypes, dempende onderdelen en elastische componenten. Bij 3D Fabriek, met een sterke focus op zakelijke klanten, is dit materiaal een uitstekende keuze voor jouw project als je op zoek bent naar een hoogwaardige 3D printservice.

De eigenschappen van TPU 3D Printing (TPU 1301)

TPU 3D printing (TPU 1301) is een uniek materiaal met eigenschappen die het onderscheiden van andere materialen. Het is zeer elastisch en flexibel, waardoor het herhaaldelijk kan buigen zonder te breken. Dit 3D printmateriaal is ook slijtvast en scheurbestendig, wat het bestand maakt tegen impact en langdurig gebruik. Bovendien is het chemisch bestendig en waterdicht, ideaal voor afdichting of bescherming tegen vocht.

Dankzij deze eigenschappen is 3D printen met TPU 1301 perfect voor pakkingen, sportzolen, schoeisel, orthopedische modellen, slangen, afdichtingen, wielen, dempers, zuignappen en op maat gemaakte braces en helmen. Wil je TPU 3D printing gebruiken, dan is het verstandig om samen te werken met een professioneel 3D print bedrijf zoals 3D Fabriek. Houd rekening met een levertijd van ongeveer 15 werkdagen en zorg voor een wanddikte van minimaal 1 millimeter. Onze 3D print specialisten helpen je graag bij het optimaliseren van je 3D print ontwerp voor de beste resultaten met TPU 3D printing.

De belangrijkste voordelen van rubber 3D printen

TPU 3D printing biedt veel voordelen voor diverse 3D-printtoepassingen. Dit materiaal is zeer flexibel en elastisch, waardoor het perfect is voor het maken van geprinte objecten met complexe vormen. Rubber 3D printen met TPU biedt bovendien een hoge treksterkte, wat resulteert in duurzame en betrouwbare onderdelen. Het materiaal biedt ook uitstekende dempingseigenschappen, waardoor het ideaal is voor toepassingen die schokabsorptie of trillingsdemping vereisen.

Daarnaast is TPU bestand tegen extreme temperaturen, waardoor het zijn eigenschappen behoudt in zowel warme als koude omgevingen. Vanwege deze veelzijdigheid wordt TPU 3D printing veel gebruikt in verschillende sectoren, zoals schoeisel, sportartikelen, medische apparaten en flexibele componenten in de techniek. Deze brede toepasbaarheid maakt TPU een aantrekkelijke keuze voor veel bedrijven die op zoek zijn naar hoogwaardige 3D-printoplossingen.

Rubber 3D printen bij 3D print service bureau

Als je op zoek bent naar hoogwaardige TPU 3D printing, ben je welkom bij 3D Fabriek. Wij richten ons specifiek op de zakelijke markt en bieden geen diensten aan particulieren. Ons ervaren team staat klaar om je te helpen met je project en optimale resultaten te bereiken. Of je nu functionele prototypes, flexibele onderdelen of specifieke toepassingen nodig hebt, wij leveren hoogwaardige 3D-printdiensten met TPU 1301 om aan je behoeften te voldoen.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen assisteren in onze professionele 3D-printshop. Meer weten over de specificaties of behoefte aan praktische informatie? Bezoek dan de TPU-pagina van Parts on Demand.

3D-print prijsaanvraag