Industrieel 3D printen

Industrieel 3D printen

Industrieel 3D-printen is de optimale manier om snel, nauwkeurig en met flexibele seriegroottes complexe onderdelen te produceren, en wij zijn experts in deze technologie. Door middel van Selective Laser Sintering (SLS) kunnen wij talloze objecten ontwikkelen voor industriële toepassingen. Het enige wat nodig is voor de professionele 3D-printer is een ontwerp, en de software neemt vanaf daar het productieproces over. Dit maakt het proces gemakkelijk en eenvoudig. Bovendien kan de 3D-printer verschillende materialen printen, wat zorgt voor een breed scala aan toepassingsmogelijkheden.

In tegenstelling tot traditionele machines, die eerst moeten worden ingesteld voordat ze kunnen produceren, vereist een SLS 3D-printer minimale opstarttijd. Er zijn geen matrijzen of gereedschappen nodig en wij kunnen direct op aanvraag leveren. Wij delen graag de vele voordelen van deze productiemethode met jou!

Wat er mogelijk is met een industriële 3D printer

Zoals eerder genoemd, kan industrieel 3D-printen op diverse manieren worden ingezet. Binnen deze sector worden niet alleen series geproduceerd, maar ook productiegereedschappen, mallen en machineonderdelen. Door het online 3D-printen wordt automatisering en end-of-armtooling mogelijk. Je kunt daarom met vertrouwen rekenen op de technologie van 3D Fabriek. Een industriële 3D-printer kan het volledige productieproces verzorgen, van begin tot eind. Het is waar wat je hierboven hebt gelezen: wij produceren niet alleen onderdelen, maar ook productiegereedschap! Ten opzichte van traditionele productiemethoden is de technologie van 3D Fabriek zeer geschikt om snel en flexibel te produceren.

De belangrijkste voordelen van industrieel 3D-printen

Industrieel 3D-printen biedt inderdaad vele voordelen ten opzichte van traditionele productiemethoden. Het vermogen om snel te produceren en direct op aanvraag te kunnen leveren, kan inderdaad aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, omdat bedrijven geen grote voorraden hoeven aan te houden. Dit kan ook leiden tot meer flexibiliteit in de productie, omdat bedrijven snel kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden en vraagpatronen.

Een ander voordeel van 3D-printen op maat is de mogelijkheid om materialen te gebruiken die sterker zijn dan traditionele kunststoffen en zelfs metalen kunnen vervangen. Dit opent de deur naar het produceren van onderdelen met superieure eigenschappen, zoals lichtgewicht, hoge sterkte en weerstand tegen extreme omstandigheden.

Bovendien biedt industrieel 3D-printen de mogelijkheid om zeer gedetailleerde en complexe ontwerpen te maken, die anders moeilijk of onmogelijk te produceren zijn met traditionele productiemethoden. Dit stelt ontwerpers en ingenieurs in staat om hun creativiteit de vrije loop te laten en nieuwe producten te creëren die anders niet mogelijk zouden zijn.

Ten slotte maakt het nabewerkingsproces van 3D-geprinte onderdelen het mogelijk om specifieke afwerkingen aan te brengen en de eigenschappen van het onderdeel verder te verbeteren. Dit resulteert in een product dat geheel voldoet aan de specifieke wensen van de klant en de gewenste prestaties levert.

Al met al biedt industrieel 3D-printen veel voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve en kosteneffectieve manieren om hun productieproces te optimaliseren en hun productaanbod te verbeteren.

Neem contact op met 3DFabriek

Bent u op zoek naar een bedrijf dat 3D-printen in Utrecht mogelijk maakt? Heeft onze dienstverlening uw interesse gewekt? Dan kunt u gebruikmaken van onze MyPod-tool om zelf een bestand aan te leveren en direct de prijs van uw 3D-printopdracht te berekenen. U kunt ook een vrijblijvende offerte aanvragen. Heeft u vragen over onze diensten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. We informeren u graag verder!

3D-print prijsaanvraag