Wat kost een 3D print?

Wat kost een 3d print?

Zou je willen wat het printen van een 3D print kost? Maak dan gebruik van onze 3D-print prijsaanvraag. Met dit formulier kun je eenvoudig het .STL (3D bestand) uploaden en wij berekenen de kosten voor de 3D print. Er zit wel een verschil in de prijzen, dat komt o.a. door de nabewerking van het 3D model. Als je het model snel in huis wilt hebben, dan bewerken we de online 3D print niet na. Kies je wel voor de nabewerking, dan moet je net iets langer wachten op het 3D geprinte object.

Een andere factor die invloed heeft op de kosten voor de 3D print, dat is het kleuren en/of polijsten van het 3D model. Verder heeft de grootte en het volume van het 3D model natuurlijk invloed op de prijs van de 3D print. Wil je een groot aantal modellen laten printen, dan wordt de prijs voor het 3D printen uiteraard ook hoger.

Als je snel wilt weten wat een 3D print kost, upload dan jouw 3D model en experimenteer met de opties en mogelijkheden. Let op: We nemen alleen aanvragen in behandeling met een orderwaarde van minimaal € 110,-. Heb je dringende vragen over het 3D printen van een model, neem contact met ons op via 085 4444 565.

Krijg direct een offerte van 3DFabriek.nl

Om snel een inzage te krijgen in de kosten voor een 3D print is het ook mogelijk om (ouderwets) via de mail een offerte aan te vragen. Maak gebruik van ons webformulier en je kunt de betreffende bestanden (.step of .stl) uploaden. Het is erg belangrijk dat je de 3D bestanden meestuurt, anders kunnen we geen passende prijsopgave maken voor het printen van het 3D model. Heb je geen .step of .stl bestanden tot je beschikking, dan zijn er diverse (online) programma’s waarmee je deze bestanden kunt genereren. Een paar voorbeelden zijn Blender en Google Sketchup, dit is open source software en daar hoef je dus geen licentiekosten te betalen. Dus als je snel wilt weten wat een 3D print kost, stuur dan de juiste 3D bestanden naar ons door.

3D print kosten besparen door nesting

De grootte en de hoeveelheid zijn uiteraard ook twee factoren die van invloed zijn op de prijs voor het 3D printen van de modellen. Stel dat je meerdere 3D objecten uit wilt laten printen, dan kunnen we gebruik maken van de nesting methode. Dit is een kostenbesparende methode en het komt erop neer dat de overtollige ruimte wordt gevuld met andere 3D modellen. Op deze manier kunnen er meerdere 3D prints gemaakt worden in dezelfde batch, dat scheelt natuurlijk tijd en materiaal. Als je meer zou willen weten over deze methode en 3D print prijzen, stel gerust je vragen aan een van onze specialisten. Je kunt bellen naar 085 4444565 en we helpen je graag. Heb je een 3D bestand en wil je weten dat de mogelijke kosten zijn voor het 3D printen, maak dan gebruik van onze 3D-print prijsaanvraag.

3D-print prijsaanvraag