3D Printing Prototype

3D Printen van een prototype

Wat houdt 3D printing prototype precies in? Deze term staat voor het 3D printen van een prototype. Het is een productietechniek die gebruikt wordt om digitale bestanden of modellen om te zetten naar een tastbaar (geprint) 3D model. Met behulp van onze geavanceerde 3D printers en de bijbehorende filamenten wordt een 3D model laagje voor laagje opgebouwd. Inmiddels zijn er al erg veel mogelijkheden op het gebied van 3D prototyping. Zo kun je op vrij makkelijke wijze sieraden, onderdelen of schaalmodellen produceren. Het is inmiddels al zo’n 25 jaar mogelijk om een prototype te 3D printen. Alleen is de 3D prototyping techniek de afgelopen jaren veel toegankelijker geworden voor de normale consumenten. Er zijn ook diverse bedrijven opgestart die hierin zijn gespecialiseerd, waaronder 3D Fabriek en Parts on Demand.

Hoe kunt u een prototype laten printen?

Hoe gaat dat precies in z’n werk? Een prototype laten 3D printen door een 3D printing service bureau? Dat leggen we u graag uit, om te beginnen dient u de bestanden naar ons door te sturen. Dit kunt u doen via ons webformulier, het is wel handig om te weten dat we werken met STL bestanden. U kunt uw digitale 3D prototype exporteren naar een STL bestand middels programma’s als Blender of Google SketchUp. Met behulp van deze software kunt u 3D modellen maken in een handomdraai. Heeft u het 3D model naar ons doorgestuurd? Dan nemen wij uw aanvraag in behandeling en laten wij u weten wat de kosten zijn voor het 3D prototype. Het is ook mogelijk om ons direct te mailen, dan krijgt u van ons ook een prijsopgave voor het 3D model.

De voordelen van 3D fabriek

Het laten printen van een 3D prototype bij een partij als 3D Fabriek heeft diverse voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat de kosten veel lager zijn. Stel dat u zelf de benodigde hardware aan moet schaffen, dan wordt dat een erg kostbare zaak. Met behulp van een 3D print service bureau hoeft u dus geen dure 3D printer aan te schaffen. U profiteert natuurlijk ook van onze expertise, we zijn volledig gespecialiseerd in het 3D laten printen van modellen en kunnen u voorzien van passend advies. Dus als u vragen of twijfels heeft over het 3D model of de materialen, dan kunt u die altijd aan ons stellen. Als u een 3D printing prototype bestellen wilt, dan wordt deze geprint met een van de meest geavanceerde 3D printers van dit moment. Hoe gemakkelijk wilt u het hebben? Slechts een kwestie van uploaden, afrekenen en in no-time heeft u het 3D prototype in uw bezit.

3D-print prijsaanvraag