3D prototyping

Wat is 3D prototyping?

Wat houdt 3D prototyping precies in? Eigenlijk is het een synoniem voor 3D printen. Het is een productietechniek die wordt gebruikt om digitale bestanden om te zetten naar een tastbaar model of object. Zo’n 3D model wordt middels 3D prototyping laagje voor laagje opgebouwd met behulp van onze geavanceerde 3D printers en de bijbehorende filamenten. Tegenwoordig zijn er al veel mogelijkheden op het gebied van 3D prototyping. Zo kunnen er op een simpele manier sieraden, onderdelen of schaalmodellen geproduceerd worden. Deze techniek bestaat al meer dan 25 jaar, alleen is de techniek van 3D prototyping de afgelopen paar jaar veel toegankelijker geworden voor de normale consument. Verder zijn er ook bedrijven opgestart, die zijn gespecialiseerd in het printen van 3D objecten, waaronder 3D Fabriek.

Aan de slag met 3D Fabriek

Als u een 3D prototype wilt laten produceren, is dat mogelijk door dat middels een partij te doen zoals 3D Fabriek. We zijn namelijk gespecialiseerd in 3D modellen printen, hebben inmiddels jarenlange ervaring en honderden 3D objecten uit mogen printen. Hoe werkt 3D Fabriek? Dat is vrij eenvoudig, u stuurt het 3D bestand naar ons door en wij printen het voor u uit. Het doorsturen van een 3D object kan op twee verschillende manieren. De eerste methode is om het via onze configurator te doen, dan ziet u ook gelijk wat de kosten bedragen. De tweede methode is om uw 3D prototype door te sturen via de mail. Wij voorzien u dan van een prijsopgave omtrent 3D prototyping. Let er wel op dat we alleen kunnen werken met STL bestanden, maar deze zijn eenvoudig te maken met Blender en Google Sketchup.

Voordelen van 3D prototyping

Wellicht het belangrijkste voordeel om te kiezen voor 3D Fabriek, als het om 3D prototyping gaat. U hoeft zelf geen grote investering meer te doen in een 3D printer en de daarbij horende 3D filamenten. Verder werkt 3D Fabriek met een van de beste 3D printers van dit moment, dus wij garanderen dat het 3D object van uitstekende kwaliteit is. Een ander voordeel is dat u kunt profiteren van onze jarenlange ervaring. Dus als u vragen heeft over het printen van een 3D object of onze 3D print kosten, stel ze dan gerust en wij geven u graag de benodigde uitleg. Ook hebben wij ervaring met verschillende 3D filamentsoorten en kunnen we goed inspelen op uw specifieke wensen. Kortom: Bij 3D Fabriek bent u aan het juiste adres als het om 3D prototyping gaat.

3D-print prijsaanvraag