3D printen in de buurt

3D Printen in de buurt

Wil je een model, prototype of onderdeel in 3D laten printen bij jou in de buurt? In Nederland zijn veel bedrijven maar je een model in 3D kunt laten printen. Er is vast wel een 3D print bedrijf bij jou in de buurt. Maar heb je er wel eens gedacht aan online 3D printen? Dit biedt namelijk tal van voordelen ten opzichte van 3D printen in de buurt:

  1. Je hoeft in het principe je huis of kantoor niet uit. Als je het 3D bestand upload of e-mailt ontvang je een offerte en bij akkoord gaan we voor je aan de slag. We kunnen jouw gewenste onderdelen in 3D printen en via een pakketdienst worden deze netjes bij je thuis bezorgd.
  2. Als je wilt 3D printen in de buurt, dan kan het zijn dat er bij jou in de regio geen 3D print shops in de buurt zijn. Of het 3D print bedrijf in jouw buurt heeft slechte beoordelingen waardoor je verder moet gaan zoeken. Met online 3D printen is de afstand niet belangrijk.
  3. Je bent niet gebonden aan openingstijden en je hoeft ook geen afspraak te maken, dus je hebt ook niet te maken met wachttijden. In het principe kun je gewoon de 3D print bestellen en binnen enkele werkdagen wordt deze bij je thuisbezorgd.

3D Fabriek is gespecialiseerd in online 3D printen en de werkwijze is vrij eenvoudig: Je upload jouw bestanden via het webformulier of stuurt ze op per e-mail. Een van onze 3D print specialisten gaat er naar kijken en bepaalt wat het gaat kosten. Je ontvangt van ons een offerte en bij akkoord gaan wij aan de slag met de 3D prints. Na een aantal dagen worden de onderdelen in 3D netjes bij je thuisbezorgd. Als je vragen hebt over deze werkwijze, of je weet niet goed wat je moet kiezen: Geen probleem, we kijken graag even met je mee.

3D printen in de buurt van Utrecht

Werk je in Utrecht en wil je 3D printen in de buurt? Dat komt goed uit, want daar is onze 3D print shop ook gevestigd. We printen onderdelen en modellen in 3D voor de zakelijke markt. Het is zelfs mogelijk om onderdelen in zeer grote aantallen in 3D te laten printen. In Utrecht werken we voornamelijk met de materialen Nylon PA2200 en met SLS Nylon PA2200. Er is ook van alles mogelijk op het gebied van kleuren en nabewerkingen.

De voordelen van online 3D printen

Als je een aantal modellen of prototypes in 3D wilt laten printen, dan profiteer je van diverse voordelen. 3D printen is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige productietechniek. Het is zelfs mogelijk om mallen of machine onderdelen in 3D te printen.

  1. Een van de belangrijkste voordelen van 3D printen is dat er nauwelijks opstartkosten zijn. Dat scheelt behoorlijk als we kijken naar de productiekosten voor slechts enkele modellen of onderdelen. Een stuk goedkoper dan bij de andere productietechnieken.
  2. Alle onderdelen of 3D prints worden geprint in één soort (geavanceerde) 3D printer. Er zijn geen specifieke machines nodig per onderdeel. Meerdere vormen en verschillende onderdelen kunnen in een batch in 3D geprint worden.
  3. 3D printen is geschikt voor het produceren van complexe onderdelen. De producten kunnen veel slimmer, efficiënter en lichter gemaakt worden zonder extra kosten. Dat biedt veel meer vrijheid in de ontwerpen die gemaakt worden.

Online 3D printen met 3D Fabriek?

3D Fabriek staat altijd voor je klaar als het om 3D printen gaat. Ongeacht of je nu in Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam of Groningen woont. Wil je een onderdeel in 3D printen maar weet je niet goed welk 3D print materiaal geschikt is? Of ben je benieuwd na de mogelijkheden op het gebied van nabewerking? Geen enkel punt, een van onze 3D printing service specialisten kijkt graag even met je mee. Neem contact met ons op via 085 – 4444 565 of stuur jouw vragen naar info@3dfabriek.nl.

3D-print prijsaanvraag