3D printen prijzen

3D printen prijzen

Zou u graag willen weten wat de prijzen zijn voor 3D printen, dat is eenvoudig te achterhalen met onze online calculator. Hiermee kunt u eenvoudig uw 3D object uploaden en direct de prijs berekenen. Er zijn overigens wel verschillende prijzen, dat heeft te maken met de gekozen nabewerking. Wanneer u kiest voor de snelste verzending wordt uw 3D object niet nabewerkt. Er is ook nog een andere optie die invloed heeft op het totaalbedrag van de 3D print prijs, dat is het polijsten of het kleuren van uw 3d object. Wanneer uw 3D print gepolijst en of gekleurd moet worden, dan komen daar extra 3D print kosten bij. Het snelst kunt u de 3D print prijs achterhalen door gewoon uw 3D model vrijblijvend te uploaden en verschillende configuraties uitproberen. Wanneer uw vragen heeft over uw 3D print kunt u direct contact met ons opnemen op Tel: 085 4444 565.

Een offerte aanvragen

Naast de upload mogelijkheid met de calculator is het ook mogelijk om per e-mail een offerte aan te vragen. Dit kan weer gedaan worden op onze upload 3D model pagina. Hier kunt u uw gegevens achterlaten en het betreffende STL bestand uploaden. Als alles is ingevuld en verstuurd dan verzenden wij u zo snel mogelijk een vrijblijvende offerte met de 3D print kosten. Het is wel belangrijk dat u het STL bestand meestuurt om de 3D print te bestellen. Het is momenteel nog niet mogelijk om andere 3D bestanden door te sturen. Als u geen STL bestand heeft, dan is het mogelijk om uw huidige 3D object om te converteren. Dat kan gedaan worden met open source software zoals Blender of Google SketchUp. Voor deze software hoeft u dus geen licentiekosten te betalen en kunt u gratis downloaden.

Hoe duur is 3D printen?

De prijs voor het printen van uw gewenste 3D object wordt berekend naar het volume van het model. Stel dat u meerder 3D objecten wilt laten printen, dan is er een handige truc om de kosten van de 3D print laag te houden. Deze methode wordt ook wel nesting genoemd, u vult de overtollige ruimte gewoon in met andere (meerdere) 3D objecten. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht, dit omdat ze niets toevoegen aan de oorspronkelijke afmetingen. U kunt op de pagina over 3D print nesting lezen hoe dit precies in z’n werk gaat. Bij 3D Fabriek kunt u de kosten voor een 3D print laag houden terwijl wij toch gebruik maken van zeer hoogwaardige 3D printers. Bereken daarom snel de prijs van uw gewenste 3D model.

3D-print prijsaanvraag