Nylon 3D printen

3D printen in PA11 Nylon en PA12

Als je op zoek bent naar een specialist op het gebied van nylon 3D printen, dan ben je bij 3D Fabriek aan het juiste adres. Wij gebruiken zowel PA11 Nylon als SLS Nylon (PA2200), dat als poeder wordt geleverd en na het sinterproces een gladde, korrelige afwerking heeft zonder de grove laagstructuur die FDM-prints vaak hebben. De flexibiliteit van het 3D-printmateriaal hangt af van de wanddikte: bij een wanddikte van 1 mm is het materiaal zeer flexibel, terwijl het bij een wanddikte van ongeveer 6 mm zeer sterk is. SLS Nylon wordt alleen in het wit verwerkt en is geschikt voor diverse toepassingen.

De belangrijkste voordelen van nylon 3D printen

Als thermoplastisch polymeer kan Nylon worden gesmolten en gevormd bij hoge temperaturen, waardoor het een populaire keuze is voor online 3D-printen. Nylon heeft diverse voordelen, waaronder:

Sterkte: Nylon is een sterk materiaal met hoge slijtvastheid, wat het ideaal maakt voor onderdelen die worden gebruikt in omgevingen met veel slijtage.

Flexibiliteit: Nylon is flexibel en kan worden gebruikt om buigzame onderdelen te maken.

Duurzaamheid: Nylon is duurzaam en kan bestand zijn tegen scheuren, breken en slijtage.

Lichtgewicht: Nylon is een licht materiaal en kan worden gebruikt om onderdelen te maken die licht van gewicht moeten zijn.

Levering en mogelijkheden bij een Nylon 3D print

Als je een model of onderdeel wilt laten 3D-printen in Nylon en de opdracht al hebt verstuurd naar ons, kun je rekenen op een standaard levertijd van ongeveer 7 werkdagen. Als je haast hebt, kun je echter kiezen voor een express levering en ontvang je je bestelling al na 3 tot 4 werkdagen. Standaard wordt de 3D-printopdracht geleverd in zwart geïmpregneerd Nylon, maar er zijn verschillende kleuropties beschikbaar. Je kunt kiezen uit kleuren zoals zwart, blauw, hemelsblauw, rood, geel, groen en oranje voor het impregneren van je onderdelen.

Bij het 3D-printen met Nylon is het belangrijk om lange en dunne wanden te vermijden, omdat dit de sterkte van het materiaal kan verminderen. In de bouwrichting (Z-as) is de tolerantie meestal groter en kunnen gaten door het proces enige onrondheid vertonen.

Wil je meer weten over printen in PA11 en PA12?

Onze 3D-printspecialisten zijn er altijd om je te helpen bij het printen van jouw onderdelen op de juiste manier. We begrijpen dat elke klus uniek is, daarom bieden we nauwkeurige specificaties van onze PA11 Nylon en PA12 (PA2200) datasheets aan. Mocht je nog vragen hebben over deze 3D-printmaterialen of onze diensten, neem dan gerust contact met ons op via de telefoon of chat. Onze klantenservice staat voor je klaar om je te helpen!

3D-print prijsaanvraag