3D printen Zeist

3D Printen in Zeist

Ben je geïnteresseerd in 3D printen in Zeist voor het printen van een model of onderdelen in 3D? Dan ben je bij 3D Fabriek aan het juiste adres. Bij ons ligt de focus volledig op het online 3D printen van modellen, productiemallen, onderdelen en prototypen. Dankzij een 3D printservice bureau als 3D Fabriek hoef je zelf geen dure 3D printer aan te schaffen en je kunt direct van onze expertise profiteren.

Als je wilt 3D printen in de buurt, zijn wij je lokale partner. Wij staan klaar om je te ondersteunen met al je 3D printbehoeften, of je nu in het centrum van Zeist woont of in een dorp in de buurt. Als je vragen hebt over 3D printen of wilt weten welke 3D print materialen het meest geschikt zijn, stel je vraag dan aan een van onze 3D print specialisten.

Hoe kun je online een 3D print bestellen? Dat is niet zo moeilijk. Middels het 3D-print prijsaanvraag formulier van 3D Fabriek kun je gemakkelijk een .STL bestand uploaden. Op basis van dit 3D model en het gewenste 3D print materiaal (PA12 Blue MD, PA11GF Black, PA11 Nylon, PA12 (PA2200), Carbon LW en TPU Rubber-like) wordt er een prijsopgave voor je gemaakt.

Je kunt in de prijsopgave ook makkelijk zien wat de meerprijs is voor de nabewerking. Als we het hebben over de nabewerking kun je denken aan de kleuren, shotpeenen of vapor polishing. Ontvangen we een akkoord van je op de 3D print prijsopgave? Dan printen wij het 3D model voor je uit. 3D Fabriek zorgt ervoor dat jouw online 3D opdracht snel op de gewenste locatie wordt bezorgd.

Onderdelen in 3D laten printen in Zeist

De naam 3D Fabriek zegt het eigenlijk al, we zijn een ‘fabriek’ gespecialiseerd in het printen van 3D opdrachten en onderdelen. 3D printen op bestelling is een van onze kernservices. De 3D print techniek is de afgelopen jaren in Zeist behoorlijk uitgegroeid tot een volwaardige productietechniek. Niet alleen voor productietools of machine onderdelen, maar ook voor serieproductie of prototyping. Als je onderdelen in 3D wilt printen, dan kun je o.a. van de volgende voordelen profiteren:

  1. Er zijn nauwelijks opstartkosten. Dat biedt de mogelijkheid om ook enkele 3D objecten uit te laten printen. Een heel stuk voordeliger dan bij de andere productietechnieken.
  2. Het is mogelijk om meerdere (verschillende) modellen en onderdelen tegelijkertijd in 3D te laten printen. Er zijn dus geen specifieke machines meer nodig voor het printen van de losse onderdelen.
  3. Complexe onderdelen kun je in 3D laten printen. De producten kunnen slimmer, lichter en efficiënter gemaakt worden zonder extra bijkomende kosten.

Wat ook een belangrijk voordeel is bij het online industrieel 3D printen is dat je geen magazijn met fysieke onderdelen meer nodig hebt. Heb je snel een aantal onderdelen nodig, dan kunnen deze in vrij korte tijd in 3D worden uitgeprint. Een voorraad met reserveonderdelen is dus niet meer essentieel en daar kun je aardig op besparen.

De beschikbare 3D print materialen in Zeist

Bij 3D Fabriek, jouw 3D print specialist, is er een breed scala aan 3D print materialen beschikbaar, elk met unieke eigenschappen en toepassingen. Deze materialen variëren van opties die geschikt zijn voor voedselveiligheid en medische toepassingen tot sterke en flexibele alternatieven voor industriële behoeften. Hier volgt een overzicht van enkele van deze materialen en hun specifieke voordelen:

PA12 Blue MD is ideaal voor toepassingen waarbij voedselveiligheid en metaaldetectie van belang zijn. Het materiaal is door-en-door blauw en voldoet aan relevante veiligheidsnormen. PA11GF Black, bekend als de ‘Terminator’ onder de 3D-print materialen, is extreem sterk en stijf, en is gemaakt van de hernieuwbare castorboon. PA11 Nylon, eveneens afgeleid van de castorboon, is een hoogwaardig en sterk materiaal, geschikt voor medische toepassingen en voedselveiligheid.

PA12 (PA2200) is een veelzijdig Polyamide 12 materiaal, bio-compatibel en voedselveilig onder bepaalde omstandigheden, en wordt standaard zwart geïmpregneerd. Carbon LW is een polyamide met carbon-vezel vulling, uiterst sterk en stijf, ideaal voor mechanisch belaste onderdelen. TPU Rubber-like, een flexibel en sterk thermoplastisch polyurethaan, kan in verschillende kleuren worden geïmpregneerd.

Wat kost 3D printen in Zeist? Bereken de prijs

Zou je willen weten wat de kosten voor een 3D print zijn in Zeist? Dan is het mogelijk om online een offerte aan te vragen bij 3D Fabriek. Het is vrijwel onmogelijk om een vaste prijs te geven als je een 3D print bestellen wilt. Dat heeft te maken met het formaat van het object, het aantal onderdelen dat geprint moet worden, de materiaalsoorten en de gewenste levertijd. Maar je zit ook nog eens te kijken met de mogelijke nabewerkingen, dus de prijs voor een 3D print is behoorlijk flexibel. Maak gebruik van het 3D print prijsaanvraag formulier om snel te achterhalen wat de kosten zijn voor jouw 3D print opdracht.

Let op: Onze 3D printservice in Nederland is alleen voor zakelijke klanten en bedrijven. Ben je een particulier en wil je iets in 3D laten printen? Dan kunnen we je helaas niet verder helpen.

Snelle verzending van jouw 3D opdracht in Zeist

Los van de vele mogelijkheden en onze kennis kun je bij 3D Fabriek ook profiteren van een uitzonderlijk snelle verzending naar Zeist. Doordat we de beschikking hebben over zeer geavanceerde 3D printers kunnen we snel aan de slag met jouw 3D print bestelling. 3D printen in Zeist is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Wil je de 3D prints zo snel mogelijk ontvangen? Kies dan voor een spoedbestelling, binnen 3 tot 4 werkdagen heb je de 3D geprinte onderdelen in jouw bezit. Let op: Hier is wel een kleine meerprijs aan verbonden. Kun je even wachten? Kies dan voor de standaard verzending, deze bedraagt zo’n 7 werkdagen.

Heb je een vraag over 3D printen op maat? Of vind je het prettig dat een 3D print expert even meekijkt naar jouw 3D model? Geen probleem, we helpen je graag. Dagelijks ontdekken we zelf nieuwe toepassingen en oplossing op het gebied van 3D printen en die informatie delen we graag met je. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat je jouw 3D prints snel in huis kunt halen. Bel voor direct advies 085 4444 565 of stuur een e-mail naar info(at)3dfabriek.nl.

Veelgestelde vragen over 3D printen in Zeist

Wat kost het om iets in 3D te laten printen?

Om een prijs te krijgen voor je 3D-print, stuur je een .STEP of .STL bestand in via het webformulier van 3DFabriek. De kosten worden berekend op basis van de grootte van het object en het gekozen 3D print materiaal, beginnend bij €0,10 per cm³. Deze prijsstelling maakt het mogelijk om 3D-printen voor diverse toepassingen betaalbaar te houden, waarbij je profiteert van lage prijzen en goede kwaliteit​​.

Is het moeilijk om een model in 3D te printen?

3D-printen is toegankelijker geworden, met de mogelijkheid om bijna elk digitaal 3D-bestand te printen. Bij 3DFabriek wordt het object laag voor laag opgebouwd, waarbij we gebruik maken van hoogwaardige materialen en technieken. Onze expertise maakt het proces eenvoudiger voor zakelijke klanten, ongeacht de complexiteit van het ontwerp​​.

Hoe lang duurt het om een 3D print te maken?

De tijd om een 3D-print te maken hangt af van meerdere factoren zoals de grootte en complexiteit van het object. 3DFabriek gebruikt geavanceerde printers die efficiënt werken binnen maximale afmetingen. Onze expertise in 3D-printen zorgt ervoor dat zelfs complexe ontwerpen binnen een redelijke termijn gerealiseerd kunnen worden​​.

Wat zijn de nadelen van een 3D printer?

De grootste nadelen van het zelf aanschaffen van een 3D-printer zijn de hoge kosten en de benodigde technische kennis. 3DFabriek biedt een alternatief door toegang te geven tot professionele 3D-printdiensten, waardoor je deze nadelen omzeilt en toch kunt profiteren van de voordelen van 3D-printen​​.

Wat zijn de nadelen van een 3D printer?

Om een prijs te krijgen voor je 3D-print, stuur je een .STEP of .STL bestand in via het webformulier van 3DFabriek. De kosten worden berekend op basis van de grootte van het object en het gekozen 3D print materiaal, beginnend bij €0,10 per cm³. Deze prijsstelling maakt het mogelijk om 3D-printen voor diverse toepassingen betaalbaar te houden, waarbij je profiteert van lage prijzen en goede kwaliteit​​.

Waar kun je iets in 3D laten printen?

Je kunt je ontwerpen eenvoudig laten printen bij 3DFabriek door je 3D-bestanden te uploaden via onze website. We bieden een gebruiksvriendelijk proces waarbij we diverse bestandsformaten (.STL en .STEP) accepteren. Onze klanten profiteren van onze uitgebreide ervaring en geavanceerde printtechnologie. Wanneer een 3D model is geprint, sturen we deze via een verzenddienst naar je op, zodat je snel en gemakkelijk over je 3D-geprinte objecten beschikt.

3D-print prijsaanvraag