TPU Rubber-like

Wat is TPU Rubber-like?

TPU Rubber-like, ook bekend als TPU 1301, is een thermoplastisch polyurethaan dat bekend staat om zijn rubberachtige eigenschappen. Dit materiaal wordt vaak gebruikt in 3D-printservices vanwege zijn flexibiliteit, elasticiteit en taaiheid. TPU 1301 is speciaal ontwikkeld om de eigenschappen van rubber na te bootsen, waardoor het ideaal is voor toepassingen waarbij een zacht en buigzaam materiaal gewenst is. Het wordt vaak ingezet bij het 3D-printen van functionele prototypes, dempende onderdelen en elastische componenten. Als je op zoek bent naar een hoogwaardige 3D printservice, kan TPU Rubber-like een uitstekende keuze zijn voor jouw project.

De eigenschappen van TPU Rubber-like (TPU 1301)

TPU Rubber-like (TPU 1301) is een uniek 3D-printmateriaal met opvallende eigenschappen die het onderscheiden van andere materialen. Het biedt een hoge mate van elasticiteit en flexibiliteit, waardoor het herhaaldelijk kan buigen en vervormen zonder te breken. TPU Rubber-like staat ook bekend om zijn uitstekende slijtage- en scheurbestendigheid, waardoor het bestand is tegen impact en langdurig gebruik. Daarnaast biedt het materiaal goede chemische bestendigheid en kan het zelfs waterdicht zijn, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar afdichting of bescherming tegen vocht vereist is.

Indien je een 3D printopdracht hebt en graag gebruik wilt maken van dit specifieke 3D-printmateriaal, is het raadzaam om samen te werken met een professioneel 3D print bedrijf zoals 3D Fabriek. Houd er rekening mee dat de standaard levertijd ongeveer 10 werkdagen bedraagt. Zorg ervoor dat de wanddikte van het model minimaal 1 millimeter is en probeer lange en dunne wanden zoveel mogelijk te vermijden. Een van onze 3D print specialisten kan je verder adviseren en assisteren bij het optimaliseren van je ontwerp voor de beste resultaten met TPU Rubber-like.

De voordelen van TPU 1301

TPU Rubber-like heeft tal van voordelen die het aantrekkelijk maken voor verschillende 3D-printtoepassingen. Dit materiaal is buitengewoon flexibel en elastisch, waardoor het ideaal is voor het produceren van geprinte objecten met complexe vormen en structuren. Bovendien heeft het een hoge treksterkte, waardoor het resulteert in duurzame en betrouwbare onderdelen. TPU 1301 biedt ook uitstekende dempingseigenschappen, waardoor het geschikt is voor toepassingen waar schokabsorptie of trillingsdemping essentieel is. Daarnaast is het materiaal bestand tegen extreme temperaturen, waardoor het zijn eigenschappen behoudt in zowel warme als koude omgevingen. Vanwege deze veelzijdigheid wordt TPU Rubber-like veel gebruikt in diverse sectoren, zoals schoeisel, sportartikelen, medische apparaten en flexibele componenten in de techniek.

Als je op zoek bent naar hoogwaardige TPU Rubber-like 3D-printing, ben je welkom bij onze 3D-printshop. Ons ervaren team staat klaar om je te helpen met je project en de optimale resultaten te bereiken. Of je nu functionele prototypes, flexibele onderdelen of specifieke toepassingen nodig hebt, wij bieden hoogwaardige 3D-printdiensten met behulp van TPU 1301 om aan je behoeften te voldoen. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe we je kunnen assisteren in onze professionele 3D-printshop.

Meer weten over de specificaties of heb je behoefte aan praktische informatie? Dat kun je vinden op de TPU pagina van Parts on Demand.

3D-print prijsaanvraag