3D printen in de zorg

3D printen in de zorg

De zorgsector maakt steeds vaker gebruik van online 3D-printen, een techniek waarmee driedimensionale objecten worden gecreëerd door laagje voor laagje materiaal op te bouwen. Als ISO 13485-gecertificeerd bedrijf is 3D Fabriek in staat om producten te leveren die geschikt zijn voor medische hulpmiddelen die in behandelomgevingen worden gebruikt. Door 3D-printen in de zorg kunnen op maat gemaakte medische hulpmiddelen worden vervaardigd en anatomische modellen worden gemaakt voor chirurgische planning.

Een belangrijk voordeel van 3D-printen in de zorg is dat medische hulpmiddelen op maat van de patiënt kunnen worden gemaakt. Traditioneel worden hulpmiddelen zoals prothesen en implantaten vaak handmatig op maat gemaakt, wat veel tijd en geld kan kosten. Met behulp van medisch 3D printen via de services van 3D Fabriek kunnen deze hulpmiddelen veel sneller en tegen lagere kosten worden geproduceerd, terwijl ze nog steeds nauwkeurig zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de patiënt.

De belangrijkste 3 voordelen van 3D printen in de zorg

3D-printen biedt tal van voordelen voor de gezondheidszorg. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het op maat maken van medische apparatuur en implantaten voor patiënten, waardoor complicaties en afstoting worden verminderd en de hersteltijd kan worden verkort. Bovendien kunnen 3D-geprinte modellen van organen en lichaamsdelen worden gebruikt om artsen te helpen bij het plannen van complexe operaties en om studenten te trainen voor medische procedures.

Een ander voordeel van 3D-printen in de zorg is dat het kan leiden tot een efficiëntere productie van protheses, tegen lagere kosten en met minder materiaalverspilling. Dit kan de toegang tot protheses verbeteren voor patiënten die anders misschien niet de middelen hebben om ze aan te schaffen. Bovendien kan het produceren van medische hulpmiddelen in eigen land de tijd die nodig is voor verzending van de opdracht aanzienlijk verminderen.

Al met al kan 3D-printen een belangrijke bijdrage leveren aan een betere gezondheidszorg voor patiënten, met meer op maat gemaakte oplossingen en efficiëntere productieprocessen voor medische hulpmiddelen.

Zou je meer willen weten deze productietechniek?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van 3D-printing binnen de gezondheidszorg en wil je meer informatie hierover ontvangen? Of ben je benieuwd naar de kosten van 3D-printing? Bij 3D Fabriek hebben we deskundige specialisten die je graag meer vertellen over de diverse toepassingen van 3D-printing in de zorgsector, variërend van het printen van medische hulpmiddelen tot het maken van anatomische modellen.

Bovendien kunnen onze experts je informeren over de ISO 13485-certificering en de specifieke eisen die hieraan verbonden zijn voor bedrijven die medische hulpmiddelen ontwikkelen en produceren. Dit keurmerk geeft aan dat een bedrijf voldoet aan strikte kwaliteitsnormen op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, productie en distributie van medische hulpmiddelen.

Als je meer wilt weten over 3D-printing binnen de zorgsector, de verschillende toepassingsgebieden hiervan of de ISO 13485-certificering, neem dan gerust contact op met een van onze 3D-printspecialisten bij 3D Fabriek. We staan klaar om al je vragen en wensen met betrekking tot 3D-printing binnen de gezondheidszorg te beantwoorden en je verder te helpen.

3D-print prijsaanvraag