Onderdelen in 3D printen

Onderdelen in 3D printen?

Bij 3D Fabriek in Utrecht kun je onderdelen in 3D laten printen. Het proces is eenvoudig: je kunt je bestanden uploaden of doorsturen, en na akkoord op onze 3D-print offerte gaan wij voor je aan de slag. 3D Fabriek maakt gebruik van geavanceerde 3D-printers die in staat zijn om complexe geometrische vormen te produceren. Met deze innovatieve technologie kunnen we snel en efficiënt hoogwaardige onderdelen creëren. Of het nu gaat om prototypes, reserveonderdelen of maatwerkproducten, bij 3D Fabriek zorgen we voor een professioneel resultaat. Neem contact met ons op via 085 4444 565 en ontdek de mogelijkheden van 3D-printen voor jouw onderdelen!

De gewenste 3D parts uploaden via onze website

Als je jouw onderdelen in 3D wilt laten printen, biedt 3D Fabriek de mogelijkheid om de bestanden eenvoudig via onze website te uploaden. De meest gangbare bestandsformaten, zoals CAD en STL, worden ondersteund. Je kunt de bestanden uploaden via de ‘3D-print prijsaanvraag’ knop rechtsboven op de pagina. Houd er rekening mee dat 3D Fabriek op dit moment alleen 3D-printopdrachten accepteert van bedrijven en niet van particulieren. Als je graag wat meer begeleiding wilt bij het printen van jouw 3D-onderdelen of speciale wensen hebt, kun je gerust contact met ons opnemen via e-mail. Onze engineers zullen de onderdelen analyseren en de 3D-printopties met je bespreken. Wil je liever direct met een van onze engineers spreken? Bel dan naar 085 4444 565.

In welke materialen kunnen de onderdelen in 3D geprint worden?

Bij 3D Fabriek bieden we de mogelijkheid om onderdelen in 3D te printen met verschillende materialen. Onze beschikbare materialen omvatten PA11 Nylon, PA12 (PA2200), Carbon LW en TPU Rubber-like. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Het is belangrijk om op te merken dat er verschillen zijn in levertijden, afhankelijk van het gekozen materiaal. We streven ernaar om de best mogelijke kwaliteit en efficiëntie te bieden bij het printen van parts in de door jou gewenste materialen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de materialen en bijbehorende levertijden.

Wat kost het om onderdelen in 3D te printen?

De kosten voor het 3D-printen van een 3D print opdracht variëren afhankelijk van het volume, het aantal prints en het gekozen 3D-printmateriaal. Om de specifieke kosten voor het printen van jouw onderdelen te achterhalen, raden we aan om een offerte aan te vragen via ons offerte aanvraagformulier. Houd er rekening mee dat we uitsluitend zakelijke bestellingen aannemen en geen particuliere aanvragen behandelen. Als je vragen hebt over de kosten van 3D-printen of de meest geschikte materiaalsoorten voor jouw onderdelen, neem dan contact op met een van onze 3D-printexperts. Zij staan klaar om je te helpen en van advies te voorzien.

De belangrijkste voordelen van online 3D printen

Het 3D-printen van onderdelen biedt verschillende belangrijke voordelen. Ten eerste maakt het de productie van complexe geometrische vormen mogelijk die moeilijk of onmogelijk te realiseren zijn met traditionele productiemethoden. Daarnaast is 3D-printen snel en efficiënt, waardoor de doorlooptijd van productieprocessen wordt verminderd. Het minimaliseert materiaalverspilling doordat materialen laag voor laag worden toegevoegd in plaats van verspaand te worden. Bovendien maakt 3D-printen on-demand productie mogelijk, waardoor bedrijven flexibel kunnen inspelen op veranderende behoeften. Tot slot biedt 3D-printen mogelijkheden voor maatwerk en prototyping. Al deze voordelen maken 3D-printen een waardevolle technologie in diverse sectoren.

Meer weten over onderdelen in 3D printen?

Als je meer wilt weten over het 3D-printen van onderdelen, staat het team van 3D Fabriek klaar om je te helpen. Onze ervaren 3D-print specialisten kunnen je begeleiden bij de realisatie van jouw 3D prints. Of je nu advies nodig hebt, vragen wilt stellen of hulp wilt bij het bekijken van jouw specifieke project, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via het telefoonnummer 085 4444 565. We staan klaar om je verder op weg te helpen en jouw 3D-printdoelen te verwezenlijken.

3D-print prijsaanvraag