Nabewerking 3D model

De oppervlakte

Om het oppervlak glad te maken en zelfs geschikt te maken voor hygiënische toepassingen, hebben we verschillende technieken tot onze beschikking. Producten kunnen worden gestraald, we kunnen ze fijnslijpen of polijsten. Altijd afhankelijk van de toepassing én de wensen.

Stralen

De minimale nabewerking die 3DFABRIEK uitvoert is dat we alle producten stralen. Zo verwijderen we ál het restpoeder en verdichten we het anders poreuze oppervlak van de onderdelen.

Fijnslijpen

Soms is stralen alleen niet goed genoeg. Met fijnslijpen – of ‘finishing’ – verwijderen we mechanisch een kléin beetje van de oppervlakken van een onderdeel.

Met als resultaat strakke, gladde oppervlakken die minder gevoelig zijn voor het opnemen van vuil, niet korrelig aanvoelen en uitermate geschikt zijn als eindproduct.

Polijsten

Als fijnslijpen niet goed genoeg is, polijsten we de oppervlakken. Zo maken we ze nog gladder en brengen we de onderdelen op een halfglans.

Klanten kiezen voor deze nabewerking omdat na het polijsten hun onderdelen eigenlijk niet meer te onderscheiden zijn van spuitgegoten onderdelen.

Inserts

3D-printen maakt een compleet product mogelijk. Soms is het mogelijk om een onderdeel geassembleerd te printen, soms is het beter om een insert te plaatsen.
We adviseren graag over wat beste werkt en het meest betrouwbare resultaat oplevert.

We hebben slimme oplossingen voor een nippeltje, een bus of een draad in een product. Voor een hoogwaardig eindresultaat.

Kleuren

Onderdelen kunnen worden voorzien van iedere gewenste kleur. 3DFABRIEK geeft de geprinte producten een dompelbad en desgewenst een harde industriële laklaag in iedere gewenst RAL-kleur.

3D-print prijsaanvraag