3D printen kosten

Wat kost 3D printen?

Altijd al willen weten wat de kosten zijn om een 3D print te laten maken? U kunt eenvoudig en snel de kosten berekenen door een 3D-print prijsaanvraag uit te voeren. Wat kost 3D printen? Middels dit formulier kunt u het 3D object uploaden en gelijk de kosten berekenen. Er zit overigens wel een verschil in de prijzen, dat heeft te maken met de nabewerking van het 3D object. Wanneer u gebruik wilt maken voor de snelste verzending, dan wordt de online 3D print niet nabewerkt. Een andere optie die invloed heeft op de kosten, dat is het polijsten en het kleuren van een 3D object. Wilt u het 3D model laten polijsten of kleuren, dan komen er extra kosten bij. Als u snel wilt weten wat de kosten zijn voor een 3D print, upload dan snel uw 3D model en experimenteer met de verschillende configuraties. Let op: Wij nemen alleen aanvragen in behandeling van minimaal € 110,-. Als u dringende vragen heeft over het printen van een 3D model, neem dan contact met ons op via 085 4444 565.

Offerte aanvragen voor een 3D print

Naast de mogelijkheid om de 3D bestanden te uploaden en de kosten te berekenen, is het gewoon mogelijk om een offerte aan te vragen. Met behulp van het webformulier kunt u uw contactgegevens achterlaten en het betreffende .stl of .step bestand te uploaden. Wij laten u weten wat de kosten zijn voor het 3D laten printen van het 3D model. Het is wel erg belangrijk dat u de 3D modellen upload en verstuurd, anders is het voor ons bijzonder lastig om een 3D print offerte voor u op te stellen. Het is momenteel nog niet mogelijk om andere 3D bestanden naar ons door te sturen. Als u heeft .stl of .step bestanden heeft, dan is het belangrijk om de gewenste 3D print opdracht te converteren. Dat kunt u doen met open source software zoals Blender of Google SketchUp. Er zijn geen licentiekosten aan deze software verbonden en deze kunt u gratis downloaden.

De kosten voor een 3D print berekenen?

De kosten voor het printen van een 3D object zijn afhankelijk van het volume van het model. Stel dat u meerdere 3D objecten uit wilt laten printen, dan hebben wij een paar handige tips voor u om de kosten wat lager te houden. De methode die vaak wordt gebruikt heet nesting, hierbij wordt de overtollige ruimte gevuld met meerdere (andere) 3D modellen. Hiervoor brengen wij geen extra kosten in rekening, want dit voegt namelijk niets toe aan de oorspronkelijke afmetingen. We hebben een pagina over 3D print nesting geschreven zodat u kunt lezen hoe dit precies in z’n werk gaat. Bij 3D Fabriek houden we de kosten van de 3D print graag laag, ondanks dat we gebruik maken van zeer kwalitatief hoogwaardige 3D printers. Bereken daarom snel de kosten van uw 3D print.

3D-print prijsaanvraag