Wat is nestling (prijsbesparing)?

Wat is nesting?

Nesting is een unieke manier om geld te besparen. Waar andere bedrijven per volume rekenen doen wij dat juist NIET! Wij doen namelijk aan “nesting”. Nesting betekent dat u binnen de bounding box van een object de overtollige ruimte opvult met een ander object dan wel meerdere objecten. Bij ons zijn deze toegevoegde objecten nagenoeg vrij van kosten omdat ze niets toevoegen aan de oorspronkelijke maximale afmeting. Wij rekenen alleen een minimale vergoeding voor de afwerking van geneste objecten.

Basis Regels

Bij Nesting van onderdelen zijn er wel bepaalde regels van toepassing: Uw onderdelen moeten een ruimte van 1,5 mm tussen de onderdelen hebben – dit is om fusing (verkleving)met uw andere onderdelen te voorkomen. U kunt nesting overal in de 3D-ruimte toepassen ze hoeven namelijk niet te worden opgebouwd op hetzelfde vlak. Wij werken met SLS, niet te verwarren met FDM.

Slechte Nest

Wanneer wij het bestand openen tekenen wij er een kubus omheen. Hiervan gaan wij de inhoud berekenen. Bij bovenstaand voorbeeld is duidelijk dat het bestand beter in twee delen gesplitst kan worden om een zo optimaal mogelijke bounding box te verkrijgen.

Goede Nest

Doordat het bestand gesplitst is ontstaat er een kleinere totale bounding box wat van grote invloed is op de prijs. Bij opdrachten met veel kleine onderdelen adviseren wij u deze samen te voegen. Wij hanteren namelijk en minimale prijs per object. Spruing is het koppelen van onderdelen door middel van een verbinding van minimaal 2mm dik, een staafje. Hierbij dient u rekening te houden met een minimale afstand van 1.5mm tussen de onderdelen.
3D-print prijsaanvraag