Ontwerprichtlijnen van SLS

Wanddikte

In 3D Printing heeft wanddikte betrekking op de afstand tussen één oppervlak van het model en het tegenoverliggende oppervlak. De juiste wanddikte kan een onderdeel voorzien van een sterke stevige ondergrond. Wanneer uw ontwerp licht dan wel flexibel dient te zijn dan kiest u voor een dun oppervlak. Bijvoorbeeld bij het ontwerp van een spiraal. Het tegenovergestelde effect kan worden bereikt door het dikker maken van uw oppervlakte. Dit is ideaal voor meer solide ontwerpen. De wanden kunnen dun zijn maar wij adviseren om minimaal 1 mm wanddikte aan te houden.

Opening Tussen Bewengende Delen

Openingen tussen bewegende onderdelen moeten minstens 0,5 mm zijn. Is het kleiner dan 0,5 mm dan zouden de delen kunnen vastkleven en beweging onmogelijk maken. Een veel voorkomende fout bij het bouwen van een model is om de bewegende delen te willen creëren zonder tussenruimte. Zorg ervoor dat u dit zelf controleert. Natuurlijk kunnen wij u helpen met het aanpassen van een 3D ontwerp. Wanneer u nog geen 3D ontwerp heeft maar wel een idee of een een 2D voorbeeld kunnen wij dit voor u omzetten naar een printbaar 3D ontwerp in .STL. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Zorg dat uw model hol en open is

Indien mogelijk, probeer uw model uit te hollen. Dit voorkomt vervorming en verkleuring tijdens het printproces. Maak zelf een strategisch geplaatst gat (twee gaten heeft zelfs de voorkeur), zodat het poeder gemakkelijk kan worden verwijderd na het printen.
3D-print prijsaanvraag